Waarom verzuim software slim is voor iedere organisatie

Medewerkers die langdurig ziek zijn: het is een situatie waarin zowel de werkgever als werknemer last van hebben. Als werkgever komt er veel kijken als iemand langdurig ziek is. In eerste instantie denk je misschien enkel aan het doorgeven van een ziektemelding en verwerking in de administratie maar er zijn nog meer instanties bij betrokken. Bij een langdurige ziekmelding van een werknemer moet je als werkgever met diverse instanties gaan schakelen zoals een arbo arts, het UVW en verzekeraar. Er zijn veel officiƫle regels die moeten worden opgevolgd en documenten die moeten worden getekend. Wil je graag alles goed doen en zeker weten dat je niks vergeet? Dan kun je daarvoor verzuim management software voor gebruiken. Er is een speciale verzuim management software ontwikkeld waardoor je gemakkelijk kunt schakelen met de verschillende instanties en waardoor je ook inzicht in de cijfers krijgt.

Wat houdt verzuim in?

Niet iedereen die ziek is zal misschien langdurige uitvallen. Sommige mensen zijn na een paar dagen weer beter. Toch vallen deze ook onder verzuim. Verzuim houdt namelijk in dat een medewerker zijn werkzaamheden niet kan uitvoeren omdat hij last heeft van mentale of lichamelijk klachten. Dit kan veel verschillende redenen hebben. Zo kan een langdurige ziekte ervoor zorgen dat je medewerker niet kunt werken of doordat hij bijvoorbeeld een gebroken arm heeft. Naast lichamelijke klachten kan het ook voorkomen dat een medewerker psychische klachten heeft waardoor hij zijn werk niet kan uitvoeren. Te denken valt aan een overspannenheid of burn-out. Wanneer iemand na 2 of 3 dagen weer beter is of na een week weer op kantoor verschijnt is het voor u als werkgever niet zo moeilijk. Maar bij langdurig verzuim moet er ook worden geschakeld met een arbo arts of een verzekeraar en het UVW. Met de verzuim management software kun je dit gemakkelijk doen.

Waarom gebruikmaken van verzuim management software?

Naast het gemakkelijk schakelen met meerdere instanties heeft het gebruik van onze verzuim management software nog meer voordelen. Het grootste voordeel is dat als je met de verzuim management software werkt, je altijd op de juiste tijdstippen de juiste documenten aanlevert. Wil je ervoor zorgen dat jouw medewerker op de juiste manier kunt re-integreren zijn er veel stappen die moeten worden doorlopen. In het systeem staat precies wanneer wat moet worden gedaan. Daarnaast geeft de software ook een signaal als je in actie moet komen. En verder geeft applicatie inzicht geeft in de cijfers over het verzuim. Deze worden allemaal overzichtelijk in het systeem verzameld en je kunt eenvoudig alle statistieken over een werknemer, afdeling of in zijn gehele totaliteit opvragen. De verzuim management software biedt je zowel een totaalplaatje als een specifiek overzicht per persoon. Daarnaast wordt ook alle informatie rondom een zieke werknemer opgeslagen. Je vindt de officiƫle documenten die nodig zijn voor het UVW, evenals een re-integratie plan of gespreksverslagen in het systeem terug. Zo heb je niet alleen een goed naslagwerk maar kun je ook jouw ziek werknemer effectief begeleiden tijdens zijn ziekte.